Beton en steen

branches-beton-en-steenDe milieuregels voor de beton- en steenindustrie zijn per 1 januari 2013 veranderd. Voor het produceren van betonmortel is nu niet altijd een Omgevingsvergunning verplicht. Voor het mengen van afvalstoffen is deze vergunning, evenals een Watervergunning, niet meer nodig. Mits er sprake is van lozing op niet aangewezen oppervlakte water.

Innovaties betonindustrie
Deze nieuwe wet- en regelgeving moet verplicht worden doorgevoerd binnen de beton- en steenverwerkende industrie. Daarnaast bevindt de sector zich midden in een roerige markt waar de vraag naar renovatie of hergebruik van materialen groter wordt dan de vraag naar nieuwbouw. Nieuwe innovaties volgen elkaar snel op evenals het gebruik van minder belastende cementalternatieven zoals Hoogovenslak en Poederkoolvliegas. Al deze innovaties zijn ook van invloed op de milieumaatregelen binnen bedrijven.

Milieuregels? Blijf up-to-date met AdbLOM!
Voor ondernemers binnen deze sector is het niet eenvoudig om goed op te de hoogte te blijven van alle wijzigingen. Wilt u met uw onderneming up tot date blijven, dan is het verstandig een adviseur in te schakelen van AdbLOM. Wij brengen uw situatie in kaart met een milieuonderzoek. Onze uitkomsten staan in een overzichtelijk rapport met verbetersuggesties en een overzichtelijk stappenplan hoe u dit kunt realiseren. Met dit stappenplan kunt u de uitstoot van CO2 aanzienlijk verminderen en tegelijkertijd fors besparen op uw energiekosten.