Papier en karton

branches-papier-en-kartonDuurzaam ondernemen is in de papier- en kartonindustrie vanzelfsprekend. Met een natuurlijk basisproduct (hout) kan dat ook haast niet anders. Belangrijke keurmerken als FSC en PEFC zijn internationaal bekend en staan garant voor papiersoorten die zijn verkregen uit duurzame houtbouw dat voldoet aan strenge richtlijnen.

Nieuwe innovaties
Toch blijft de sector op zoek naar nieuwe manieren om nog duurzamer en schoner te produceren. Denk aan het hergebruik van organische vezels uit reststromen voor bio-based papiersoorten. Onderzoek naar de inzet van deze biovezels of ander restmateriaal kan een begin zijn van nieuwe papiersoorten van non-wood vezels.

AdbLOM innovatiepartner en besparingsadviseur
Wilt u meer weten over deze of andere innovaties binnen de papier- en kartonindustrie? AdbLOM is uw samenwerkingspartner als het gaat om milieuadvies- onderzoek en innovatie. Naast productinnovaties geven wij ook bedrijfsadvies over het optimaliseren van uw productieproces en het reduceren van energie- en watergebruik. Dat kan via een milieuscan of grootschaliger milieuonderzoek op de werkvloer. De uitkomsten komen in een helder rapport met duidelijke aanbevelingen en een besparingsadvies. Dit nemen wij mondeling met u door zodat u precies weet welke vervolgstappen u moet nemen.

Blijvend verzekerd
Wilt u continue op de hoogte blijven van de laatste veranderingen binnen de milieu wet- en regelgeving zodat u tijdig kunt inspelen op (verplichte) bedrijfsmaatregelen? Neem dan een milieuabonnement bijAdbLOM. Tegen een vast maandbedrag bent u blijvend verzekerd van de beste milieuzorg binnen uw bedrijf.

Voordelen AdbLOM

  • kenner van milieu wet- en regelgeving in papier- en kartonindustrie
  • samenwerkingspartner innovatie en duurzaam ondernemen
  • milieuscan = snel inzicht in milieuverbeteringen en besparingen
  • milieuabonnement = blijvend verzekerd van beste interne milieuzorg