Scheepvaart

branches-scheepvaartDe scheepvaartsector is gebonden aan strenge milieuregels die streven naar twintig procent uitstoot reductie tussen 2005 en 2020. Ieder bedrijf binnen deze sector is verplicht alle CO2 emissie te registeren en te monitoren. Dat is tijdsintensief, maar levert in de meeste gevallen een forse besparing op aan brandstof en materialen.

Subsidieregelingen
Op meerdere vlakken komt de overheid tegemoet aan scheepvaartbedrijven die zelf milieubesparende maatregelen doorvoeren. Sinds 1 juli 2013 kunnen binnenvaartschippers uit de regio Rotterdam gebruik maken van een subsidieregeling dat de uitstoot van CO2 fors moet terugdringen. Hoe groter het effect op de luchtkwaliteit, hoe hoger de subsidie die wordt toegekend door de provincie Zuid-Holland en de gemeente Rotterdam.

AdbLOM geeft inzicht in besparingen
Ook voor andere bedrijven binnen de scheepvaartbranche zoals exploitanten van jachthavens, scheepswerven en jachtbouwers is het verplicht c.q. lonend de eigen milieuhandelingen nauwgezet in kaart te brengen. Wilt u hierbij advies en ondersteuning? AdbLOM is u graag van dienst. Wij geven inzicht in uw huidige bedrijfssituatie en brengen desgewenst gunstige investeringen in kaart binnen eenmilieuplan. Daarmee kunt u zelf aan de slag. Wilt u een stapje verder? Neem dan eenmilieuabonnement af bij AdbLOM zodat u continue verzekerd bent van de beste milieuzorg binnen uw bedrijf.

Voordelen AdbLOM

  • Specialist van wet- en regelgeving binnen de scheepvaart
  • Milieuonderzoek- en advies met heldere aanbevelingen
  • Besparingsadvies door efficiëntere bedrijfsvoering
  • Altijd verzekerd van goede zorg met een milieuabonnement