Kunststof en rubber

branches-kunststof-en-rubberHet hanteren van een Bedrijfsmilieuplan (BMP) is niet langer verplicht voor de rubber- kunststof- plastic- en verpakkingsindustrie. Maar verstandig is het wel. Waarom? Bedrijfskosten komen helder en inzichtelijk in beeld zodat u exact weet welke investeringen en milieubesparende maatregelen lonend zijn binnen een vastgestelde terugverdientijd.

Besparen met een Bedrijfsmilieuplan
Het opstellen van een Bedrijfsmilieuplan kunt u zelf doen. De vorm hiervoor staat vrij, maar veelal wordt een vast stramien gebruikt  bestaande uit een tabel en een beschrijvingsformulier. Deze kunt u downloaden van de site www.nrk.nl. Hierop kunt u gegevens invullen over onder andere de feitelijke en voorspelde milieubelasting per jaar.

Verstevig uw marktpositie
Wilt u een stap verder gaan? Dan kunt u overgaan tot de invoering van een Milieuzorgsysteem of het aanvragen van een ISO 14001 certificering. AdbLOM kan u hierbij adviseren en ondersteunen. Naast de hierboven genoemde besparingsvoordelen, geeft u daarmee ook een signaal af naar uw omgeving dat u milieuzorg serieus neemt. Dat kan uw marktpositie flink verstevigen en dus uw omzet ten goede komen.

Voordelen Bedrijfsmilieuplan

  • overzicht in investeringen en milieubesparende maatregelen
  • opstellen kunt u zelf doen desgewenst met ondersteuning van AdbLOM

Voordelen Milieuzorgsysteem en ISO 14001 certificering

  • signaal naar uw omgeving dat u milieubewust onderneemt
  • kans op verbetering marktpositie
  • kans op omzetverhoging