Autodemontage- en tweewielerdemontagebedrijven

Milieubeleid voor autodemontage- en tweewielerdemontagebedrijven

Bij milieuadviesbureau AdbLOM bieden we deskundig milieuadvies voor autodemontage- en tweewielerdemontagebedrijven. Onze expertise helpt u door de ingewikkelde regelgeving heen te loodsen, specifiek ontworpen voor bedrijven zoals het uwe.

Omgevingswet voor autodemontage- en tweewielerdemontagebedrijven

Sinds de invoering van de nieuwe Omgevingswet op 1 januari 2024, zijn de regels rondom vergunningen aangescherpt. De wet vereist dat bedrijven voor elke kernactiviteit een specifieke vergunning aanvragen. Daarnaast kunnen voor de functioneel ondersteunende activiteiten nog eigen regels en vergunningen gelden. Dit proces kan ingewikkeld lijken, maar AdbLOM is hier als milieuadviesbureau om u te helpen bij het aanvragen van de juiste vergunningen.

Kernactiviteiten voor autodemontage- en tweewielerdemontagebedrijven

Met de kernactiviteit van het demonteren van ingezamelde of afgegeven autowrakken of wrakken van tweewielige motorvoertuigen, staat uw bedrijf centraal in het realiseren van milieudoelstellingen. Echter, in deze situaties is een omgevingsvergunning verplicht voor zowel autodemontage- als tweewielerdemontagebedrijven. Ook voor het opslaan van metaalschroot of autowrakken geldt een vergunningplicht.

Bovendien kan er een omgevingsvergunning nodig zijn vanwege andere handelingen met afvalstoffen. Afhankelijk van de soort afvalstof en de specifieke handeling, kan de noodzaak van een omgevingsvergunning variëren. Dit maakt het traject van naleving en regelgeving voor uw bedrijf extra complex.

AdbLOM biedt een volledig spectrum aan diensten om u te ondersteunen bij:

  • Het identificeren van de specifieke vergunningen die nodig zijn voor uw bedrijfsactiviteiten.
  • Het navigeren door de aanvraagprocessen voor omgevingsvergunningen.
  • Het verstrekken van deskundig advies over hoe u aan de vereisten van de nieuwe Omgevingswet kunt voldoen.
  • Het vertegenwoordigen van uw belangen bij lokale overheden en vergunningverlenende instanties.

Met AdbLOM is uw milieubeleid in goede handen

Laat de complexiteit van de nieuwe regelgeving uw bedrijfsprocessen niet in de weg staan. Milieuadviesbureau AdbLOM is hier om u door de wirwar van regels te loodsen en te helpen uw bedrijf aan de milieuvoorschriften te laten voldoen, terwijl we samen navigeren door het steeds veranderende regellandschap.

Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe we u kunnen helpen met uw specifieke behoeften en zorgen.

Neem contact op

Telefoon: 038-4579056
E-mail: info@adblom.nl