Training gevaarlijke stoffen

Cursus opslag gevaarlijke stoffen (PGS 15)

Sla je als bedrijf gevaarlijke stoffen op, dan heb je te maken met steeds strengere milieuregels. De eisen staan beschreven in de PGS 15-richtlijnen. Het vertalen van deze richtlijnen naar de dagelijkse praktijk is echter complex.

Het toepassen van de PGS 15 richtlijn heeft consequenties voor je bedrijfsvoering. Bij voorkeur is minstens één medewerker verantwoordelijk voor het correct toepassen van de regels. Sla je meer dan 2.500 kg of liter aan gevaarlijke stoffen op? Dan is een gevaarlijke stoffendeskundige zelfs verplicht.

Weet jij exact welke consequenties de PGS 15 heeft voor jouw onderneming? Of wil je je kennis over opslag, verwerking en vervoer van gevaarlijke stoffen opfrissen en uitbreiden? Schrijf je dan in voor de cursus Opslag gevaarlijke stoffen (PGS 15) van AdbLOM.

Of stuur een mail naar info@adblom.nl

Wat ontdek je tijdens de cursus PGS-15?

Werkt je bedrijf met gevaarlijke stoffen, dan kunnen er risico’s bestaan of ontstaan. Daarom zijn er Europese regels opgesteld om (verpakte) gevaarlijke stoffen veilig op te slaan en te verwerken. In de PGS 15 staan deze regels voor brandveiligheid, arbeidsveiligheid en milieuveiligheid.

De regels en bepalingen in de PGS-15 zijn complex en niet altijd eenduidig. Zonder de juiste kennis en praktijkervaring verzand je. Daarom kijken we in de cursus ‘Opslag gevaarlijke stoffen – PGS 15’ vooral naar de dagelijkse praktijg.

Programma cursus PGS-15

  • Praktische toepassing PGS 15
  • Relatie tussen PGS 15 en ADR
  • Omgaan met ondergrenzen
  • Verpakking en etikettering
  • Scheiding tussen vakken
  • Beschermingsniveaus en brandblusoplossingen
  • Tijdelijke opslag van verpakte gevaarlijke stoffen
  • Opslag van spuitbussen en gaspatronen etc.

Na de trainingsdag beschik je over alle kennis en informatie om gevaarlijke stoffen velig te verwerken en beheren. Pas je de tips, adviezen en inzichten consequent toe? Dan voldoe je aan de wettelijke veiligheids- en milieuvoorschriften.

Of stuur een mail naar info@adblom.nl.

Voor wie is de cursus gevaarlijke stoffen (PGS 15) onmisbaar?

De cursus PGS 15 is onmisbaar voor iedereen die binnen een bedrijf met gevaarlijke stoffen werkt, of hiervoor verantwoordelijk is.

De nadruk van de cursus ligt op de praktische toepassing van PGS 15. De regels zijn algemeen bekend, maar hoe pas je ze toe op de werkvloer? En wat zijn de mogelijkheden en uitdagingen? Ontdek het aan de hand van uitdagende cases en krijg alle ruimte voor het stellen van vragen.

Over de trainer

Erik Jacobs is eigenaar en oprichter van milieuadviesbureau AdbLOM.

Als gediplomeerd milieutechnoloog is hij gespecialiseerd in het adviseren en begeleiden van complexere en grotere bedrijven. Zoals: productiebedrijven, voedingsmiddelenproducenten en bedrijven die gevaarlijke stoffen opslaan.

Daarnaast geeft hij trainingen over milieuwetgeving en coacht hij beginnende professionals.

Vragen over deze cursus?

Heb je vragen over de cursus PGS-15? Bel Erik Jacobs op 038 – 457 90 56 of stuur een mail naar info@adblom.nl.

Neem contact op

Telefoon: 038-4579056
E-mail: info@adblom.nl