Amsterdamse metaalverwerker behoudt MRF-certificering

Een Amsterdamse metaalverwerker zocht een adviseur om zijn MRF-certificering te behouden. Dankzij de kennis en inzet van AdbLOM lukte dat. 

Het MRF-keurmerk is een certificeringsregeling voor bedrijven die zich bezighouden met metaalrecycling. Om dit certificaat te behouden moet je voldoen aan strenge regels.

In 2022 zocht een Amsterdams familiebedrijf in de metaalrecycling contact met AdbLOM Milieuadvies. De vaste adviseur had het bedrijf verlaten, en er was specialistische kennis nodig om aan de MRF-eisen te blijven voldoen. AdbLOM nam die uitdaging graag aan.

Wat is een MRF-keurmerk?

Het MRF-keurmerk staat voor Metaal Recycling Federatie-keurmerk. Het wordt uitgereikt door de Metaal Recycling Federatie aan bedrijven die voldoen aan bepaalde kwaliteitsnormen en richtlijnen in de metaalrecyclingsector in Nederland. 

Het MRF-keurmerk garandeert consumenten en zakelijke klanten dat metalen op een verantwoorde en milieuvriendelijke manier worden verwerkt. 

Bedrijven die het MRF-keurmerk hebben, voldoen aan strikte eisen op het gebied van milieu, veiligheid, en kwaliteit bij het recyclen van metalen.

1. De beginsituatie

De Amsterdamse metaalverwerker zocht een nieuwe milieuadviseur, om aan de eisen voor het MRF-keurmerk te blijven voldoen. Deze eisen veranderen voortdurend, onder andere door nieuwe wet- en regelgeving. AdbLOM volgt deze ontwikkelingen op de voet en vertaalt ze naar praktische handvatten voor ondernemers. 

Na een kennismakingsgesprek stelde AdbLOM Milieuadvies een vaste projectleider aan. Die bracht de wensen en beginsituatie uitgebreid in kaart. Daarna ging AdbLOM voor de metaalverwerker aan de slag, met praktische begeleiding, ondersteuning en advisering. Ter plaatse en op afstand.

2. De werkzaamheden

De afgelopen 2 jaar verleende AdbLOM diverse diensten aan het Amsterdamse bedrijf. Zoals:

  • Het aanpassen en actualiseren van documenten.
  • Het uitvoeren van interne audits. 
  • Het uitvoeren van voorcontroles volgens MRF-normen. 

Daarnaast begeleidde AdbLOM Milieuadvies de medewerkers tijdens de jaarlijkse MRF-audits. Tijdens deze audits controleert een externe auditor of het bedrijf over de juiste documenten beschikt, zoals een milieuvergunning, een arbobeleid en een kwaliteitshandboek. Ook bezoekt de auditor het bedrijf en controleert hij of zij of de bedrijfsvoering aan de eisen voldoet.

3. Het resultaat 

Het Amsterdamse metaalverwerkingsbedrijf doorstond de audits met glans. De onderneming behield daarmee zijn MRF-certificering, tot tevredenheid van alle betrokkenen. De directie was dan ook zeer tevreden over de werkzaamheden en doeltreffende ondersteuning van AdbLOM.

“Wat het team van AdbLOM onderscheidt, is hun diepgaande kennis van milieuregels. Ze begrijpen de metaalrecyclingbranche en hebben hun diensten hierop afgestemd,” aldus een enthousiaste medewerker. 

Gedurende het hele traject onderhield AdbLOM nauwgezet contact met alle betrokkenen. Zo communiceerde de projectleider regelmatig over de voortgang, deadlines en vervolgstappen. Dit zorgde voor rust en duidelijkheid bij alle betrokkenen.  

Begeleiding bij certificering nodig

Heb je een project waarbij je gericht milieuadvies nodig hebt? Of wil je geholpen worden bij het behalen of behouden van je certificering? Neem dan contact op met AdbLOM Milieuadvies. Wij helpen je graag succesvol en zorgeloos te ondernemen.

Contactgegevens

Bel of mail met de experts van AdbLOM. We zitten voor je klaar. 

Milieuadviesbureau AdbLOM
038 – 457 90 56
info@adblom.nl

Tip! Bekijk ook deze bijzondere projecten.

Neem contact op

Telefoon: 038-4579056
E-mail: info@adblom.nl