Milieuvergunning of milieumelding (Activiteitenbesluit) aanvragen

Als ondernemer moet je in veel gevallen een milieuvergunning of milieumelding (Activiteitenbesluit) aanvragen. 

Belast je onderneming het milieu, dan is de kans groot dat je een milieumelding moet doen of een milieuvergunning moet aanvragen. Dit moet uiterlijk 4 weken voordat je bedrijf begint met de milieubelastende activiteit.

Voorbeelden van milieubelastende activiteiten zijn:

  • Opslag of verkoop van vuurwerk
  • Afvoer van vuil water
  • Uitstoot van gassen
  • Opslag of afvoer van afvalstoffen
  • Geluidsoverlast

Milieuvergunning of milieumelding ook wijziging in bedrijfsvoering

Beschik je al over een milieuvergunning en wil je iets wijzigen in je bedrijfsvoering, dan heeft dit mogelijk consequenties voor de belasting op het milieu. Is dit het geval, dan heb je een gewijzigde omgevingsvergunning milieu (voorheen: milieuvergunning) nodig.

Met de Activiteitenbesluit Internet Module (AIM) kun je online een melding Activiteitenbesluit indienen. Je beantwoordt een aantal vragen en vervolgens zie je of je wel of niet actie moet ondernemen. De Activiteitenbesluit Internet Module laat ook de voorschriften uit het Activiteitenbesluit, met bijbehorende ministeriële regelingen, zien die voor jouw bedrijf (zullen) gelden.

Hulp bij aanvragen omgevingsvergunning

Wil je zonder zorgen een milieuvergunning aanvragen? Of Wil je meer weten over het aanvragen van een milieuvergunning of milieumelding (Activiteitenbesluit)? Neem dan contact op met milieuadviesbureau AdbLOM uit Zwolle.

Bel: 038-4579056
Mail: info@adblom.nl

Neem contact op

Telefoon: 038-4579056
E-mail: info@adblom.nl