De Omgevingswet: alles wat je moet weten

Omgevingswet: alles wat je moet weten

De Omgevingswet is een nieuwe wet die de regels voor de fysieke leefomgeving vereenvoudigt en samenvoegt. Dit betekent dat er minder regels zijn, minder overheden betrokken zijn en dat de besluitvorming sneller en efficiënter verloopt. De Omgevingswet trad op 1 januari 2024 in werking, en heeft ingrijpende gevolgen voor ondernemers. Lees er alles over op deze pagina.

AdbLOM helpt Houtvezelhandel Kampen met uitbreiding afvalverwerking.

Omgevingswet in het kort

Met de Omgevingswet wil de overheid de regels voor ruimtelijke ontwikkeling vereenvoudigen en samenvoegen. Wat betekent dit concreet voor je bedrijf of organisatie? Ontdek het in dit dossier.

Kapteijn Metaal Recycling behoudt MRF-certificering dankzij AdbLOM.

Besluit activiteiten leefomgeving (Bal): dit moet je weten

De nieuwe Omgevingswet is van kracht. De wet heeft ingrijpende gevolgen voor talloze branches. Waar moet je rekening mee houden?

Ontdek alles wat je moet weten over CENELEC normen in dit artikel.

Afvalstoffen en Omgevingswet: dit verandert er

Op 1 januari 2024 ging de Omgevingswet in. Door de wet wijzigen onder andere de regels voor afvalstoffen. Wat verandert er precies en wat betekent dit voor jou?

ISO 9001-certificering is een internationaal erkende standaard voor kwaliteitsmanagement.

Stappenplan milieubelastende activiteit onder Omgevingswet

Voer je een milieubelastende activiteit uit, dan gelden daar regels voor. Ontdek welke regels dat zijn, aan de hand van dit stappenplan.

AdbLOM Milieuadvies helpt Antec Scientific met naleving Activiteitenbesluit.

Wat is een milieubelastende activiteit?

Met de invoering van de Omgevingswet maakt het begrip ‘inrichting’ plaats voor ‘milieubelastende activiteiten’. Maar wat is een milieubelastende activiteit en wat betekent de wijzigingen voor jouw organisatie?

De Omgevingswet: minder regels, meer samenwerking

De Omgevingswet is een nieuwe wet die de regels voor de fysieke leefomgeving vereenvoudigt en samenvoegt. Dit betekent dat er minder regels zijn, minder overheden betrokken zijn en dat de besluitvorming sneller en efficiënter verloopt.

De Omgevingswet is ingegaan op 1 januari 2024 en biedt een aantal belangrijke voordelen voor bedrijven en particulieren:

  • Minder regels en administratieve rompslomp. De Omgevingswet zorgt voor minder regels en overlappende vergunningen. Dit betekent dat je minder tijd en geld hoeft te besteden aan het naleven van de regels en dat je sneller aan de slag kunt met uw project.
  • Samenwerking tussen overheden. De Omgevingswet bevordert de samenwerking tussen overheden. Dit betekent dat je bij één loket terechtkunt, voor alle informatie en vergunningen die je nodig hebt.
  • Snellere en efficiëntere besluitvorming. De Omgevingswet zorgt voor snellere en efficiëntere besluitvorming. Dit betekent dat je sneller je project kunt starten en dat je niet onnodig lang hoeft te wachten op vergunningen.

Ontdek onze diensten voor de Omgevingswet

Milieuadviesbureau AdbLOM biedt verschillende diensten aan voor de Omgevingswet.

Onze trainingen geven je organisatie de kennis en vaardigheden die je nodig hebt om aan de Omgevingswet te voldoen.

Voldoe met persoonlijk advies en ondersteuning aan de voorschriften van de Omgevingswet. Zo voorkom je boetes, dwangsommen of zelfs sluiting van je bedrijf.

Zelf aan de slag met de Omgevingswet? Lees dan de praktische artikelen, stappenplan en checklists in de Kennisbank.

Lees snel verder of neem contact op met AdbLOM. Dan ontdek je hoe je de Omgevingswet implementeert in jouw bedrijf.

Neem contact op

Telefoon: 038-4579056
E-mail: info@adblom.nl