Activiteitenbesluit milieubeheer: activiteiten, branches en besluiten

Als ondernemer heb je te maken met milieuvoorschriften. Bij het starten of wijzigen van een bedrijf moet je in de meeste gevallen een omgevingsvergunning voor milieu aanvragen.

Wat is het Activiteitenbesluit?

In het Activiteitenbesluit staat welke algemene milieuregels je bedrijf moet voldoen. Veel bedrijven vallen onder het Activiteitenbesluit. In sommige gevallen kan de gemeente aanvullende voorschriften opleggen.

Welk type bedrijf heb ik?

Alle bedrijven hebben te maken met milieuvoorschriften op het gebied van geluid, energie, afvalstoffen, lucht en bodem. Het Activiteitenbesluit deelt jouw bedrijf in. Je bedrijf is een type A, B of C.

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft een formulier gemaakt, de Activiteitenbesluit Internet Module (AIM). Daarmee kom je te weten welk type bedrijf je hebt.

Overzicht van activiteiten, branches en besluiten die zijn opgenomen in het Activiteitenbesluit

In het Activiteitenbesluit milieubeheer 2016 zie je de belangrijkste wijzigingen van het Activiteitenbesluit, de Activiteitenregeling en delen van het Besluit omgevingsrecht (Bor) in 2016.

De tabel geeft aan welke bedrijven en activiteiten wanneer onder het Activiteitenbesluit zijn gekomen. Hierbij verviel de verplichting tot een omgevingsvergunning milieu voor die activiteit of branche, tenzij in de tabel anders is aangegeven. Bij veel wijzigingen kwamen bedrijven in verschillende ‘fasen’ en ’tranches’ onder de algemene regels.

In de tabel staat ook welke andere besluiten wanneer in het Activiteitenbesluit zijn opgegaan. Enkele belangrijke ministeriële regelingen zijn eveneens opgenomen.

[su_button url=”https://adblom.nl/media/activiteitenbesluit-milieubeheer-2016.pdf” target=”blank” background=”#99cc33″ size=”6″]Download Activiteitenbesluit milieubeheer 2016 (PDF)[/su_button]

Omgevingsvergunning aanvragen in Zwolle, Apeldoorn, Deventer

Een omgevingsvergunning aanvragen kun je maar beter meteen goed doen. Het scheelt tijd en de ergernis van een eventuele bezwaarprocedure bij afwijzing. Bovendien kun je bij een toegekende vergunning direct aan de slag met je bouwplannen.

Milieuadviesbureau AdbLOM helpt ondernemingen in de regio Zwolle, Deventer en Apeldoorn bij het correct aanvragen van complexe omgevingsvergunningen. Zo besteed je als ondernemer zo weinig mogelijk tijd aan randzaken en kun je door met wat je het liefste doet: ondernemen.

Neem contact op met milieuadviesbureau AdbLOM uit Zwolle

Bel: 038-4579056
Mail: info@adblom.nl

Lees ook deze berichten over milieubeheer:

Neem contact op

Telefoon: 038-4579056
E-mail: info@adblom.nl