AdbLOM helpt Houtvezelhandel Kampen met uitbreiding afvalverwerking

Houtvezelhandel Kampen breidde zijn werkzaamheden uit. AdbLOM hielp het bedrijf bij het doen van een melding en het aanvragen van een omgevingsvergunning.

De aanleiding

Houtvezelhandel Kampen is gespecialiseerd in de levering van grondstoffen en dierbenodigdheden aan de agrarische sector. Het bedrijf wilde de activiteiten uitbreiden met de op- en overslag van afvalstoffen. Hiervoor is een melding in het kader van het Activiteitenbesluit milieubeheer nodig. 

Het bedrijf slaat ook afvalstoffen op. Het gaat om onder andere folie en plastic, papier, karton en hout. Het folie, plastic, papier en karton persen ze tot balen. Voor het opslaan van plastic en folie is een omgevingsvergunning met beperkte milieutoets verplicht. 

Via mond-tot-mondreclame kwam Houtvezelhandel Kampen in contact met AdbLOM Milieuadvies. 

De opdracht

AdbLOM Milieuadvies voerde in opdracht van het bedrijf in Kampen de volgende werkzaamheden uit:

1. Het doen van een melding in het kader van het Activiteitenbesluit milieubeheer voor de op- en overslag van afvalstoffen.

2. Het aanvragen van een omgevingsvergunning met beperkte milieutoets (OBM) voor het opslaan van plastic en folie.

Onze oplossing

AdbLOM Milieuadvies werkte nauw samen met Houtvezelhandel Kampen om de werkzaamheden snel en goed uit te voeren. De medewerkers verzamelden de benodigde stukken, waaronder: 

  • Algemene bedrijfsgegevens 
  • Beschrijving bedrijfsactiviteiten
  • Bodemrisicoanalyse
  • Gegevens uit milieuaspectenregister
  • Veiligheidsdata

AdbLOM Milieuadvies begeleidde het gehele traject. Van het opstellen van de melding tot het aanvragen van de omgevingsvergunning bij de provincie. Zo kon de houtvezelhandel zich volledig focussen op haar kernactiviteiten.

Resultaat

De gemeente Kampen accepteerde direct de milieumelding op basis van het Abm. De provincie Overijssel verleende zonder opmerkingen de omgevingsvergunning met beperkte milieutoets.

Reactie opdrachtgever

De heer B.J. Knol van Houtvezelhandel Kampen was zeer tevreden over de samenwerking. De werkzaamheden werden effectief, kundig en op informele wijze uitgevoerd. Daardoor verliep het traject voorspoedig, voordelig en ongedwongen voor alle partijen.

Milieuvergunning aanvragen? Bespaar tijd en geld met AdbLOM

Heb je ook een project waarbij je milieuadvies kunt gebruiken? Neem dan contact op met AdbLOM. We denken mee en laten het traject succesvol verlopen.

Contactgegevens

Bel of mail met de experts van AdbLOM. We helpen je graag verder. 

Milieuadviesbureau AdbLOM
038 – 457 90 56
info@adblom.nl

Neem contact op

Telefoon: 038-4579056
E-mail: info@adblom.nl