Omgevingsvergunning aanvragen in Zwolle, Apeldoorn, Deventer

omgevingsvergunning-aanvragenEen omgevingsvergunning aanvragen heeft de nodige voeten in de aarde. Milieuadviesbureau AdbLOM uit Zwolle voorkomt vervelende en tijdrovende afwijzingen.

Omgevingsvergunning aanvragen, wat is het?

Wilde je vroeger als bedrijf een bouw-, sloop- of milieuvergunning aanvragen, dan moest je dat drie keer doen. Dit was tijdrovend voor zowel de aanvrager als de overheid, en daarom werd in 2010 de omgevingsvergunning (Wabo) ingevoerd.

De omgevingsvergunning bundelt verschillende vergunningen op het gebied van wonen, ruimte en milieu. De volgende oude vergunningen vallen onder de omgevingsvergunning:

• Bouwvergunning
• Sloopvergunning
• Kapvergunning
• Aanlegvergunning
• Gebruiksvergunning
• Milieuvergunning
• Monumentenvergunning
• Ontheffing bestemmingsplan
• Garage- en inritvergunning
• Regels melden gevelreclame
• Regels plaatsen schotelantenne

Hoe kan ik een omgevingsvergunning aanvragen in Zwolle, Apeldoorn of Deventer?

Wil je een omgevingsvergunning aanvragen, controleer dan eerst of dit nodig is. Dit doe je via de Activiteitenbesluit Internetmodule (AIM)

Doe de omgevingcheck op de website en je ziet direct of de omgevingsvergunning vereist is. Blijkt dat je geen vergunning nodig hebt, dan worden er mogelijk andere voorwaarden gesteld. Zo is het mogelijk dat je een meldingsplicht hebt bij de gemeente. De website geeft dit netjes aan.

Je kunt je aanvraag digitaal verzenden met DigiD of E-herkenning. Je hoeft dus niet naar een gemeentekantoor in bijvoorbeeld Zwolle, Apeldoorn of Deventer.

Aanvraag van een omgevingsvergunning afgekeurd, en nu?

Het komt regelmatig voor dat een gemeente de aanvraag voor een omgevingsvergunning afkeurt. In dat geval kun je bezwaar aantekenen. Je bouwplannen mag je zolang niet uitvoeren.

Je kunt binnen 6 weken bezwaar maken tegen de beslissing van jouw gemeente. Dit moet schriftelijk en mag niet per e-mail. Ben je te laat met protesteren en is de periode van 6 weken verstreken, dan kun je nog wel een civiele procedure aanspannen bij de rechtbank.

Omwonenden kunnen overigens ook bezwaar maken tegen het toekennen van de vergunning. Dit moeten ze ook binnen 6 weken doen.

Omgevingsvergunning aanvragen in Zwolle, Deventer of Apeldoorn? Doe het meteen goed

Een omgevingsvergunning aanvragen kun je maar beter meteen goed doen. Het scheelt tijd en de ergernis van een eventuele bezwaarprocedure bij afwijzing. Bovendien kun je bij een toegekende vergunning direct aan de slag met je bouwplannen.

Milieuadviesbureau AdbLOM helpt ondernemingen in de regio Zwolle, Deventer en Apeldoorn bij het correct aanvragen van complexe omgevingsvergunningen. Zo besteed je als ondernemer zo weinig mogelijk tijd aan randzaken en kun je door met wat je het liefste doet: ondernemen.

Laat milieuadviesbureau AdbLOM jouw omgevingsvergunning aanvragen

Wil je zonder zorgen een milieuvergunning aanvragen? Neem dan contact op met milieuadviesbureau AdbLOM uit Zwolle.

Bel: 038-4579056
Mail: info@adblom.nl

Neem contact op

Telefoon: 038-4579056
E-mail: info@adblom.nl