Uitleg, eisen en hulp milieu en certificering

Als bedrijf heb je te maken met milieuregels. Zo zijn er regels voor o.a. afvalverwerking, geluid en op- en overslag. Voor veel werkzaamheden is certificering nodig. Omdat de overheid dit verplicht of een opdrachtgever het eist. Aan alle regels voldoen valt echter niet mee.

Certificering stelt verschillende eisen aan je organisatie. Voldoe je hier niet aan? Dan kun je vaak niet meedoen aan aanbestedingen. En kan het in het uiterste geval zelfs leiden tot boetes, sancties of het (tijdelijk) sluiten van je bedrijf.

Maak serieus werk van certificeringen en werk samen met milieuadviesbureau AdbLOM. Dan voldoe je aan wet- en regelgeving en beheers en verbeter je prestaties op milieugebied. We begeleiden je bij het complete certificeringstraject. En bereiden je desgewenst volledig voor op het behalen van het ISO-14001 certificaat.

<<<< Call-to-action >>>>

Aantoonbaar veilige werkomgeving met certificering

Certificaten zijn er voor personen, producten, diensten en bedrijfsprocessen. Bedrijven en brancheorganisaties regelen certificering vaak zelf. Ze maken onderling afspraken en een een onderlinge certificatie-instellingen controleert ze. Maar er zijn ook verplichte certificeringen.

Een voorbeeld van een verplichte certificering is de WEEELABEX voor verwerkingsbedrijven. Zonder dit certificaat mag een recycling-bedrijf geen afgedankte apparaten verwerken.

Met een certificaat voor een milieumanagementsysteem toon je aan dat je aan bepaalde kwaliteitseisen voldoet. Dit heeft veel voordelen. Zo toon je opdrachtgevers en de overheid aan dat je aan de wet voldoet, voorkom je boetes en verlaag je kosten. Daarnaast verlopen bedrijfsprocessen soepeler en werken medewerkers veiliger. Daar heeft iedereen baat bij.

ISO-certificering goed voor bedrijfsvoering en milieu

Met een milieumanagementsysteem kun je prestaties op milieugebied beheersen en verbeteren. Aan de hand van het systeem besteed je structureel aandacht aan milieu in je bedrijfsvoering. Je beheerst zo milieu-risico’s en verbetert milieuprestaties van je organisatie.
De ISO 14001-norm geeft aan waar een goed milieumanagementsysteem aan voldoet. De invulling ervan bepaal je zelf. Door doelstellingen voortdurend te evalueren verbeter je milieuprestaties en is je milieubeleid altijd actueel.

Steeds meer opdrachtgevers stellen ISO 14001 als voorwaarde voor samenwerking. AdbLOM helpen je bij het behalen van het ISO-14001-certificaat. Samen kijken we naar alle onderdelen van je bedrijfsvoering die invloed hebben op het milieu. Ook stellen we een milieuzorgsysteem op dat milieubeleid in je dagelijkse bedrijfsvoering verankert. 

Met een ISO-14001-certificaat vereenvoudig je het contact met de overheid. Bijvoorbeeld bij het aanvragen van een vergunning of tijdens een milieucontrole. Je toon eenvoudig en snel aan dat je milieubeleid op orde is.

AdbLOM begeleidt en adviseert organisaties bij het voorbereiden op ISO-certificeringen. Ook onderhouden en optimaliseren we milieuzorgsystemen. Maak ook serieus werk van certificeringen. Daar profiteren organisaties, opdrachtgevers en het milieu van.

Waarom samenwerken met AdbLOM voor certificering?

Certificering is een middel en geen doel. Als ervaren milieuadviesbureau laat AdbLOM je organisatie doelgericht en gestructureerd werken. Met onze kennis en kunde voldoe je aan alle voorwaarden voor verplichte en vrijwillige certificeringen. En er zijn meer voordelen:

  1. Behaal structureel bedrijfsdoelen
  2. Krijg meer grip op bedrijfsprocessen
  3. Onderken bedrijfsrisico’s voor het milieu
  4. Bied medewerkers een veiliger werkplek
  5. Voldoe aan wettelijke eisen en voorwaarden
  6. Vereenvoudig de communicatie met de overheid
  7. Laat opdrachtgevers zien dat milieubeleid prioriteit heeft

Een certificeringstraject uitstippelen garandeert niet dat het werkt. Daarom stemmen we onze adviezen en interventies volledig af op jouw organisatie en bedrijfscultuur. Want alleen als iedereen het beleid begrijpt en ondersteunt wordt het een succes.

Voldoe aan milieubeleid tegen de laagste kosten

Consequent milieubeleid doorvoeren en naleven kost veel tijd en is complex. Met een certificeringstraject van AdbLOM voldoe je aan wet- en regelgeving en krijgt je grip op milieurisico’s. Bovendien verbeter je voortdurend de milieuprestaties van je organisatie.

Neem contact op voor milieu-advies op maat. Dan helpen we je graag met alles wat met milieubeleid, omgevingsvergunningen en certificeringen te maken heeft. En kun jij je volledig richten op je echte werk.

AdbLOM is adviseur voor talloze ondernemers in onder andere de recycling- en voedingsbranche. Dit zijn hun ervaringen.

Aanbeveling 1

Aanbeveling 2

Aanbeveling 3

<<< Heb je een accuut milieuprobleem? Neem contact op voor persoonlijk advies >>>Je krijgt binnen 24 uur antwoord