AdbLOM helpt laboratorium-leverancier met naleving Activiteitenbesluit

AdbLOM Milieuadvies helpt Antec Scientific met naleving Activiteitenbesluit.

Een Nederlandse leverancier van laboratoriumapparatuur opende onlangs een nieuwe vestiging. AdbLOM Milieuadvies hielp het bedrijf bij het doen van de melding Activiteitenbesluit en het geven van aanvullend milieuadvies.

Aanleiding

De opdrachtgever is een leverancier van laboratoriumapparatuur voor analytische toepassingen. Het bedrijf maakt apparatuur om de samenstelling van vloeistoffen te bepalen. Deze apparaten worden gebruikt in laboratoria om medicijnen, voedsel en andere producten te testen.

Het bedrijf opende in 2021 een vestiging in de Randstad. Voor het oprichten van deze vestiging was een Activiteitenbesluit milieubeheer nodig. AdbLOM ondersteunde het bedrijf bij het doen van deze melding, en aanvullend milieuadvies. 

De vraag

Voor het bedrijf in Alphen aan den Rijn van start kon gaan, was een melding in het kader van het Activiteitenbesluit milieubeheer vereist.

Bedrijven die milieubelastende activiteiten uitvoeren, moeten dit melden bij de gemeente. De gemeente kan die bedrijven dan extra controleren.

Een melding doen bij de gemeente kan ingewikkeld en tijdrovend zijn. Daarom schakelde het bedrijf Milieuadviesbureau AdbLOM in voor praktische ondersteuning. 

AdbLOM deed namens de leverancier melding bij de gemeente. Ook dachten de experts proactief mee over diverse milieu- en veiligheidsthema’s.

Onze oplossing

AdbLOM verzamelde in nauwe samenwerking met de opdrachtgever en andere partners de benodigde stukken voor de melding Activiteitenbesluit milieubeheer. Deze stukken zijn onder andere:

  • Beschrijving bedrijfsactiviteiten
  • Bodemrisicoanalyse
  • Milieuaspectenregister
  • Rapportages over veiligheid en energieverbruik
  • Milieutekening

Vervolgens werd de aanvraag correct en onderbouwd ingediend. Daarnaast onderhield AdbLOM nauw contact met alle betrokkenen om het proces te versnellen en een zo breed mogelijk draagvlak te creëren.

“Netjes conform afspraak opgeleverd”

Dhr. N. Reinhoud, directeur van de laboratorium-leverancier, is zeer tevreden over de samenwerking met AdbLOM.

“We hadden veel vragen over de melding Activiteitenbesluit en het was voor ons moeilijk om onderscheid te maken tussen alle verschillende milieu- en veiligheidsthema’s. AdbLOM heeft alle vragen beantwoord en de stukken netjes en conform afspraak opgeleverd.”

“We vonden het fijn om contact te hebben met iemand die kennis van zaken heeft en die helder advies geeft. Ook vonden we het contact persoonlijk en prettig.”

Resultaat

AdbLOM zorgde voor rust en duidelijkheid bij de opdrachtgever. Medewerkers wisten precies wat er moest gebeuren. Door deskundig extern toezicht wisten ze zeker dat het goed gebeurde.

Het traject van de melding Activiteitenbesluit verliep voorspoedig en correct. Daardoor ging het bedrijf zonder vertraging op zijn nieuwe locatie van start.

Bespaar tijd en geld met AdbLOM Milieuadvies

Heb je ook een project waarbij je snel een melding Activiteitenbesluit moet indienen of een Aerius berekening wilt laten maken? Neem dan contact op met AdbLOM Milieuadvies. Wij helpen je graag om je project succesvol te laten verlopen.

Bel of mail met de experts van AdbLOM 

AdbLOM Milieuadvies
038 – 457 90 56
info@adblom.nl

Neem contact op

Telefoon: 038-4579056
E-mail: info@adblom.nl