Onderhoudswerkplaats voor autobus, trein, tram of metro 

Milieuadvies bij een onderhoudswerkplaats voor autobus, trein, tram of metro 

Wij van AdbLOM begrijpen we dat het navigeren door de complexe wereld van milieuwetgeving een uitdaging kan zijn, vooral voor jou als beheerder van onderhoudswerkplaatsen voor autobussen, treinen, trams, of metro’s. Deze sectoren hebben aanzienlijke invloed op het milieu door bodem- en luchtverontreiniging, lozingen en het intensieve gebruik van energie. Met de nieuwe Omgevingswet die sinds 1 januari 2024 van kracht is, zijn de regels voor het verkrijgen van de nodige vergunningen veranderd, wat jou als bedrijfsvoerder voor nieuwe uitdagingen stelt. 

Kernactiviteiten en milieuvoorschriften

Jouw werkzaamheden omvatten het onderhouden, repareren, schoonmaken, en tanken van gemotoriseerde voertuigen zoals autobussen en spoorvoertuigen in speciaal daarvoor ingerichte werkplaatsen. Deze werkzaamheden zijn essentieel voor het veilig en efficiënt functioneren van het openbaar vervoer, maar kunnen ook milieubelastend zijn. 

De invoering van de Omgevingswet betekent dat voor elke kernactiviteit een afzonderlijke vergunning vereist kan zijn. Dit is afhankelijk van de aard en de impact van de activiteiten die in jouw werkplaatsen plaatsvinden. Enkele van de specifieke activiteiten waarvoor strikte regels gelden, zijn onder andere: 

  • Het stralen en schoonbranden van metalen, wat kan leiden tot vervuiling als niet de juiste voorzorgsmaatregelen worden genomen. 
  • Lassen en solderen van metalen, activiteiten die schadelijke dampen kunnen vrijlaten. 
  • Mechanische en thermische bewerking van metalen, evenals het bewerken van diverse materialen, wat bijdraagt aan fysieke en chemische belastingen op het milieu. 
  • Het onderhouden en repareren van voertuigen, wat olielekken en andere vormen van vervuiling kan veroorzaken. 
  • Het verwerken van polyesterhars en verwijderen van graffiti, beide potentieel milieubelastend door de chemicaliën die worden gebruikt. 

Hoe AdbLOM jou kan ondersteunen

Als jouw partner in milieuadvies biedt AdbLOM gespecialiseerde ondersteuning voor onderhoudswerkplaatsen van autobussen, treinen, trams en metro’s. Wij helpen je de milieuwetgeving te begrijpen en zorgen ervoor dat jouw activiteiten voldoen aan alle relevante milieuvoorschriften.

Onze diensten omvatten deskundige begeleiding bij het aanvragen van de benodigde vergunningen en het implementeren van best practices voor milieubeheer binnen je werkplaats. We adviseren je over duurzame en efficiënte energiegebruikstrategieën die niet alleen het milieu ten goede komen, maar ook aanzienlijke kostenbesparingen kunnen opleveren.

Jouw toekomst met AdbLOM

Kiezen voor AdbLOM betekent kiezen voor een partner die niet alleen helpt met het naleven van de wet, maar die ook samen met jou werkt aan een duurzame toekomst. Wij geloven dat door samen te werken, we niet alleen helpen bij het verbeteren van jouw bedrijfsvoering, maar ook een positieve bijdrage leveren aan de samenleving en het milieu. 

Neem contact op met AdbLOM voor een vrijblijvend gesprek over hoe wij jou kunnen helpen jouw milieu-impact te beheren en te verminderen. Samen zetten we de stap naar een duurzamere en milieubewuste bedrijfsvoering. 

 

Neem contact op

Telefoon: 038-4579056
E-mail: info@adblom.nl